به گزارش خبرگزاری «حوزه» از شیراز، حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم کلانتری، امروز در جلسه معرفی علیرضا بیابان نورد، رئیس جدید کتابخانه تخصصی و مرکز پژوهش های حرم مطهر شاهچراغ(ع)، اظهار کرد: کتاب و پژوهش هر دو در مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام دارای جایگاهی ویژه و برآمده از تفکر اسلام ناب محمدی(ص) هستند که همواره مورد حمایت و تاکید قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: اینکه معجزهی پیامبر عظیم الشأن اسلام کتاب است، بیانگر آغاز یک عصر جدید در جهان بشریت است.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) با اشاره به تاکید نبی مکرم اسلام(ص) بر اهمیت علم آموزی، اظهار کرد: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند "طَلَبُ العِلمِ فَریضَةٌ عَلی کُلِّ مُسلِمٍ و مُسلِمَة " یعنی تحصیلِ دانش بر هر مرد و زن مسلمانی واجب است و در جای دیگر می فرمایند " اُطلُبوا العِلمَ ولَو بِالصِّین" دانش را بجوئید اگر چه در چین باشد. لذا همهی مرارتها را انسان برای طلب علم باید تحمل کند.
حجت الاسلام و المسلمین کلانتری با اشاره به نامگذاری عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) برای بارگاه منور حضرت احمدبن موسی(ع) توسط مقام معظم رهبری، گفت: یکی از مهمترین اجزای ذاتی سومین حرم اهل بیت علیهم السلام وجود یک کتابخانه و مرکز پژوهش قدرتمند است.
وی با اشاره به نقش کتابخانه ها در ارتقای فرهنگ یک کشور اظهار کرد: برای ارتقای فرهنگ جامعه، هیچ راهی جز لزوم اهتمام مسئولان به ترویج فرهنگ کتابخوانی وجود ندارد. اگر فرهنگ مطالعه در کشور نهادینه شود، خیلی از مشکلات و ناهنجاری ها حل خواهد شد. مسیر اصلاح فرهنگ به صورت ریشه ای از مسیر کتاب و مطالعه می گذرد و کتابخانه ها نقش مهمی در این راستا ایفا می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین کلانتری با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور، گفت: سرانه مطالعه و کتابخوانی که یک شاخص ارزیابی رشد و توسعه فرهنگی محسوب می شود، کمتر از ۱۶ دقیقه در روز برای هر فرد در ایران است که رقم بسیار پایینی است و باید برای مقابله با امواج منفی تهاجم فرهنگی غرب، فرهنگ مطالعه در کشور گسترش پیدا کند.
وی با اشاره به رویکرد غرب در تربیت دانشجویان با تفکرات لیبرال، گفت: یکی از سیاست هایی که غربیها سالهاست دنبال می کنند، راه اندازی دوره های به اصطلاح بورسیه و پذیرش دانشجو در رشته های مختلف از کشورهای شرقی و اسلامی است. خروجی این دانشگاه ها در ظاهر تربیت دانشجویان پزشکی و یا فنی و مهندسی است، اما در واقع فارغ التحصیلان این دانشگاه ها، افرادی با تفکرات لیبرالیستی هستند که در نهایت برضد فرهنگ کشور خود عمل می کنند.
تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) با اشاره به شیوه های جدید استعمار، گفت: کشورهای غربی پا را از این سیاست استعماری بورسیه و تربیت دانشجو در غرب، فراتر گذاشته اند و در کشورهای اسلامی، اقدام به تاسیس دانشگاه کرده اند و این یعنی استعمار فرانو، از طریق سلطه بر یک کشور بدون دخالت مستقیم و به دست نیروهای همان کشور. امیدواریم با افزایش آگاهی ملت های مسلمان، این توطئه جدید کشورهای استعمارگر نیز نابود شود.
وی در ادامه با اشاره به کمبودهای پژوهشی در کشور، گفت: با وجود این همه رشتههای تخصصی و دانشپژوه در حوزهی اسلامی، متاسفانه امروز با خلأهای پژوهشی در حوزهی معارف اسلام و اهلبیت(ع) مواجه هستیم. امیدواریم با تحولات جدیدی که در کتابخانه و مرکز پژوهش های حرم مطهر بوجود خواهد آمد، گام های موثری در جهت انجام پژوهش های کاربردی در زمینه های مختلف برداشته شود.
حجت الاسلام و المسلمین کلانتری افزود: در کتابخانه حرم مطهر گنجینه ای بزرگ شامل بیش از ۸۰هزار جلد کتاب در حوزه های مختلف و همچنین ۳۲۰۰ نسخه خطی وجود دارد که می توان از این ظرفیت ارزنده بسیار بهره برد.
انتهای پیام